Mnoštvo poboljšanja
19

Pogledajte trailer za igru WRC 8 koja stiže u septembru

Klix.ba
Kompanija Bigben je objavila dobre vijesti za gamere, koje se odnose na dolazak nove WRC igre u septembru.

Radi se o zvaničnoj World Rally Championship (WRC) igri koja označava povratak franšize u gaming svijet nakon dvogodišnjeg odsustva. Kompanija Bigben je objavila trailer i nekoliko fotografija koje predstavljaju uvid u gameplay, a koji izgleda prilično dobro. Igra će biti dostupna za PC, Xbox One i Nintendo Switch.

Igra "pokriva" kompletnu sezonu 2019. te će uključivati sve vrhunske WRC timove, vozače i automobile. Također, igrači će uživati u vožnji etapama u 14 zemalja. Oni koji traže bogatije iskustvo, WRC 2 i Junior WRC timovi i automobili će im također biti na raspolaganju, kao i nekoliko historijskih reli automobila.

WRC 8 označava osmi zvanični naslov u seriji čiju produkciju radi developer Kylotonn koji je preuzeo franšizu 2015. godine kada se pojavio WRC 5, no gameri nisu dali visoke ocjene. Među problemima su bili slaba podrška upravljača, nedostatak etapa i modova karijere, frustrirajuće upute suvozača te loša fizika automobila. Istina, riješiti problem dinamike vožnje snažnih automobila zaista je težak zadatak, a ni najrealističnijim kodiranjem se ne mogu opravdati loše upute suvozača te "beživotni" upravljač.

Bigben se zahvalio svima koji su istakli loše strane igre, a Kylotonn je kritike iskoristio kako bi poboljšao sve aspekte igre, posebno kontrolu vozila.