Ostvarenje sna
78

Pogledajte reakciju Elona Muska za vrijeme lansiranja najsnažnije rakete na svijetu

Klix.ba
National geographic objavio je video koji je zabilježio reakciju Elona Muska, oca kompanije SpaceX, za vrijeme uspješnog lansiranja rakete Falcon Heavy.

Podsjećamo, najveća raketa kompanije SpaceX uspješno je lansirana s Kennedy Space Centra na Floridi 6. februara. Riječ je o najsnažnijoj raketi na svijetu i predstavlja najveću prekretnicu privatnog sektora svemirskih putovanja.

Sve je pratio i Elon Musk, poznat kao direktor kompanije Tesla i osnivač kompanije koja je izgradila raketu - SpaceX. Njegove reakcije tokom lansiranja mogu se opisati kao reakcije dječaka koji je ostvario svoj san.

Naravno, Musk tu neće stati jer Falcon Heavy ima za cilj učestvovati u mnogim misijiama, uključujući i prvu misiju s posadom u režiji SpaceX-a, uključujući i putovanje na Mars.

Začin događaju bio je teret u raketi - primjerak električnog automobila Tesla Roadster. Automobil trenutno plovi svemirom i konačni cilj je da Roadster ostane u međuprostoru između naše i Crvene planete i u sljedećih više milijardi godina ostane kružiti oko Sunca.