Pogledajte prve fotografije napravljene smartphone kamerom od 64 megapiksela

Pogledajte prve fotografije napravljene smartphone kamerom od 64 megapiksela
1
Dž. L.
8.8.2019. u 18:39
30
komentara
1

dijeljenja
Pogledajte prve fotografije napravljene smartphone kamerom od 64 megapiksela Foto: Realme
Realme je prva tehno kompanija koja će na tržište izbaciti pametni telefon sa kamerom rezolucije 64 megapiskela, a sada je kineski proizvođač pokazao kako izgledaju fotografije snimljene ovom kamerom.
Dok su brojni tehnoljupci govorili kako je 2019. godina smartphone kamera od 48 megapiksela, neki pametni telefoni ipak nam donose daleko veće rezolucije.

Direktor Realme India, Madhav Seth, početkom juna ove godine potvrdio je kako njihov uređaj sa kamerom od 64 MP stiže krajem 2019. godine.

"Radimo na novoj premium ubici! Predstavljamo prvu kameru na svijetu od 64MP s nevjerovatno jasnim slikama i pri slabom svjetlu", napisao je Seth na Twitteru.

Foto: Realme Foto: Realme


Novi Realme bit će opremljen primarnim Samsungovim ISOCELL Bright GW1 senzorom od 64 megapiksela koji je predstavljen početkom ove godine. Pored toga, senzor od 64 megapiksela na stražnjoj strani bit će dio četverostruke kamere.

Podsjećamo, Realme nije jedina kompanija koja će ponuditi mobilne kamere od 64 megapiskela. Xiaomi je nedavno potvrdio kako planira izbaciti uređaj sa Samsungovim senzorom koji će imati čak i veću rezoluciju od 108 megapiksela (12032 x 9024). Xiaomi ipak nije dao nikakve naznake datuma izlaska ovog uređaja, a Samsung još nije najavio proizvodnju senzora od 108 megapiksela.
Prijavi grešku


Komentari (30)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...