Top 10 magazina Time
0

VIDEO / Pogledajte najpopularnije videosnimke u 2011. godini

Sarajevo-x.com
Magazin Time napravio je listu 10 najpopularnijih stvari u 54 kategorije. Tako u 10 najpopularnijih online videa spadaju sljedeći:

1. Rebecca Black, Friday

Rebecca Black (13) je željela biti pjevačica. Upravo iz tog razloga njena mama je dala 4.000 dolara produkcijskoj kući Ark Music Factory kako bi Rebecca snimila pjesmu i spot. Ono što je trebao biti samo zabavan projekt, postala je online senzacija. Tekst pjesme je jednostavan (Juče je bio četvrtak, četvrtak, danas je petak, petak), ali je melodija zarazna. Ovaj video je zaradio najviše "dislikea" čak više i od Justina Biebera i njegove pjesme Baby.

2. Beskućnik sa zlatnim glasom

Ted Williams je bio radijski spiker, ali su ga alkohol i droge doveli do prosjačkog štapa i postao je beskućnik. Otkrio ga je novinar koji je prolazio pored njega dok je u ruci držao natpis "čovjek sa zlatnim glasom". Ubrzo nakon videa dobio je ponude za posao čak i od kompanija poput Cleveland Cavaliers. Međutim, Williams se ubrzo vratio porocima i već dva puta je bio na rehabilitaciji.

3. Volkswagenova Darth Vader reklama

Volkswagenova reklama za Passat je kreirana za Super Bowl. Međutim, na internetu je reklama pregledana 44 miliona puta. Formula je jednostavna, preslatko dijete i popularni film i dobit ćete zabavnu reklamu.

4. Michael Bolton, Jack Sparrow

Grupa mladića se obraća Boltonu da snime hit. Trojica momaka pjevaju u klubu, oko njih su djevojke, novac i skupa pića. Međutim, Bolton se ubacuje u pjesmu i pjeva o svom omiljenom filmu odjeven kao Jack Sparrow. Ovaj video pregledan je 55 miliona puta.

5. Duet oca i kćerke

Jorge Narvaez i njegova kćerkica Alexa snimili su obradu pjesme Home, Edwarda Sharpea and the Magnetic Zeroes, i postali instant internet atrakcija sa više od 15 miliona klikova. Njih dvoje su se pojavili i u The Ellen DeGeneres showu i nakon toga dodali još nekoliko obrada na YouTube.

6. Web-kamera za penzionere

Bruce i Esther Huffman pokušali su koristiti novu web kameru i slučajno se snimili u procesu. Njihova unuka je postavila video na YouTube i ovaj video je postao atrakcija. Ima mnogo videa o starijim ljudima i njihovom susretu sa modernim tehnologijama, ali je ovaj postao popularan jer su Huffmanovi beskonačno simpatični.

7. Moja pijana kuhinja

Hannah Hart je veoma simpatična i poznata po svom vrckavom humoru dok kuha. Ono što je zanimljivo kod nje jeste što konstantno nešto oprobava, stalno je u opasnosti da nešto zagori ili da se povrijedi, ali u procesu kuhanja je veoma simpatična i video sa njenim potpisom je dobar recept jer djeluje kao da je popila više boca vina.

8. Kikotanje Andersona Coopera

Aderson Cooper je novinar koji obično izvještava sa ratnih područja ili sa područja prirodnih katastrofa, a ovaj put je vodio emisiju Lista smiješnih stvari i izvještavao je o glumcu Gérardu Depardieu. Jednog momenta počinje da se smije i ne može da stane te je njegova spontana reakcija postala popularna na internetu.

9. Thom Yorke igra

Frontman grupe Radiohead Thom Yorke pokazao je svoje plesne pokrete u spotu za pjesmu Lotus Flower i nasmijao publiku. Yorke se toliko opustio da je sve vrijeme snimanja pravio grimase i čudne pokrete. Zatim je na video dodata muzika MC Hammera i nastao je plesni haos.

10. Jazavac

Video jazavca dok u pozadini svira klasična muzika postao je popularan jer je autor videa Randall imao smiješne komentare. Video jazavca je pregledan 23 miliona puta, a sada su u prodaji i majice sa njegovim likom.