|

Pogled na Zemlju iz orbite: Snimka iz unutrašnjosti kabine Starliner kapsule

Pogled na Zemlju iz orbite: Snimka iz unutrašnjosti kabine Starliner kapsule
26
D
DP
22.1.2020. u 14:56
34
komentara
26

dijeljenja
Let Boeingove orbitalne kapsule Starliner nije prošao kako je zamišljeno, ali je zato stigla jedinstvena snimka iz unutrašnjosti kabine iz koje se vide ključni događaji.
Prvi test let Boeingove kapsule Starliner možda nije prošao baš onako kako je planirano, s obzirom na to da letjelica nije uspjela stići tamo gdje je trebala i pristati na dok s ISS-om. Međutim, iz testa se može puno toga naučiti.

Ipak, Boeing je objavio videoisječak s glavnim događanjima, koje su snimale četiri kamere unutar kapsule. Na njima se vidi unutrašnjost kapsule i događaji u njoj, a tu je i jedinstven pogled kroz prozor kapsule, kroz koji se vidi lansiranje, ulazak u orbitu i kako je letjelica sletjela nazad.

U nekoliko prvih sekundi videa možete vidjeti lansiranje i uspon, pri čemu se kapsula trese iznutra zbog jakih sila koje djeluju na nju pri lansiranju, navodi Digital Trends.

Iako izgleda kao da u kabini sjedi čovjek, let je zapravo bio bez posade. U pitanju je lutka koja je odjevena kao astronaut i koja sjedi u pilotskoj kabini, a koju su nazvali Rosie po feminističkoj ikoni Rosie the Riveter.
Prijavi grešku


Komentari (34)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...