Obećavajuće
11

Poboljšane funkcije: Za razliku od svojih prethodnika, LG V30 ima OLED ekran

Klix.ba
Prošlogodišnji LG V20 je pronašao strastvene kupce zahvaljujući snažnim alatima. Korisnicima je pružena zgodna ručna kontrola nad videosadržajem, omogućavajući im da podese sve, od balansiranja boja do ostalih zanimljivih opcija. Osim toga, model je imao još dosta dobrih funkcija. Godine 2017. LG izlazi s modelom V30.

Najveće zamjerke za V20 model korisnici su imali zbog neprikladnog ekrana, prvenstveno zbog njegove nezgrapne veličine. No, ovoga puta im je dizajn prioritet, a V30 pritom slijedi svoje prethodnike s određenim poboljšanjima.

V30 podsjeća na Samsung Galaxy S8, ima 6-inčni ekran, 18: 9 Quad HD OLED ekran sa smanjenim okvirima, zaobljenim uglovima i malim krivinama s lijeve i desne strane. V30 pokretat će čipset Snapdragon 835.

Sva poboljšanja u dizajnu rezultiraju mnogo lakšim i udobnijim modelom V30, za razliku od njegovih prethodnika. Telefon odgovara dimenzijama mog Pixel XL-a, dok je V20 bio gigant veći čak i od iPhone 7 Plus modela.

Model V30 ima dva objektiva i senzor za otiske prstiju koji se nalazi na prikladnom mjestu. Glavna razlika u odnosu na model V20 je što se poleđina ne može ukloniti. Ima isti kapacitet baterijskih ćelija koje Samsung koristi za napajanje modela Galaxy Note 8 pa se strahuje da izdržljivost V30 modela neće biti ograničavajući faktor.

LG je saopćio da je V30 model prošao više od deset standardnih testova izdržljivosti i da je ocijenjen sa MIL-STD-810G.

Vezani članci