Tehnologija
0

Plezo PMG 205 - za sve one željne retro igara

Sarajevo-x.com
Kako su napredovale konzole za igranje, tako su i igre postajale kompleksnije i zahtjevnije. Oni koji su željni retro igara, uglavnom su se morali maltretirati sa raznim C64 i Amiga emulatorima. Ako postoje ljudi koji vole stare filmove, postoje i oni koji vole retro igre. Zato su Koreanci napravili prijenosnu konzolu PGM 205.

PMG 205 ima 2,5 inčni kolor LCD display i nije ušminkan kao recimo Nintendo DS. No sa druge strane i ne treba biti jer ova dva uređaja nemaju isti cilj. Dok je DS napravljen da podržava sve novije i sofisticiranije igre, PMG 205 je za one želje retra.

Osim igranja na PMG-u možete slušati i muziku, jer je u uređaj ugrađen i MP3 player. Iako je zastarjelog izgleda, ova sprava je kao stvorena za zabavu uz igre koje je historija zaboravila, poput Space Inavdersa, Donkey Konga, Asteroida i sl.

Plezo PMG ima 2,5 inčni LCD display, duple zvučnike, tri dugmeta, MP3 player, dva gigabajta memorije i slot SD memorijsku karticu. Košta 185 dolara i za sada se može kupiti samo u Koreji.