¸Druga generacija
6

PlayStation VR2 headset stiže sljedeće godine, podržavat će više od 20 igara

D. B.
Kompanija Sony očekuje da će imati više od 20 "većih" naslova dostupnih za njen headset PlayStation VR2, koji na tržište stiže 2023. godine.

Zasad nisu poznata nazivi i developeri igara, no insajderi tvrde da će listu činiti kombinacija naslova prve i treće strane, tu bi se mogao naći i prethodno najavljeni spinoff Horizona, Horizon Call of the Mountain.

"Značajna količina novca se troši na partnerstva s neovisnim i developerima treće strane kako bi se osigurao atraktivan VR sadržaj za PlayStation VR2 od prvog dana", rekao je Jim Ryan, predsjednik Sony Interactive Entertainmenta.

Još uvijek nema zvaničnog datuma predstavljanja novog Sonyjevog headseta, ali kompanija polako otkriva detalje već godinu i po. Sony je potvrdio da radi na headsetu u februaru 2021. godine te je otkrio dizajn kontrolera mjesec dana kasnije. Međutim, tek ove godine je otkriveno ime novog headseta zajodno sa specifikacijama i dizajnom. Analitičari očekuju dolazak headseta naredne godine.

Također, nije poznato da li će se na listi igara naći i postojeće kao što je Half Life: Alyx, velika VR igra iz 2020. godine bazirana na PC-u koja se još uvijek nije pojavila za Sonyjevu konzolu.

PlayStation VR2 će biti Sonyjev drugi VR uređaj nakon prvog koji se pojavio 2016. godine. Za razliku od prethodnog modela, koji je bio dizajniran da funkcioniše u kombinaciji s PlayStationom 4, drugi headset je fokusiran na PlayStation 5. Imat će OLED ekran rezolucije 2.000 x 2.040 piksela po oku, podržavat će frekvenciju osvježavanja do 120Hz, a moći će se spojiti s konzolom pomoću jednog USB-C kabla.

Vezani članci