Nema vraćanja
8

Playboy će deaktivirati sve svoje stranice na Facebooku

Klix.ba
Foto: Playboy
Foto: Playboy
Kompanija Playboy koju je Hugh Hefner osnovao 50-ih godina saopćila je kako će dektivirati sve svoje Facebook stranice nakon skandala u vezi s najpopularnijom društvenom mrežom koji je nastao zbog korištenja privatnih podataka korisnika.

"Nedavna vijest o lošem upravljanju korisničkim podacima Facebooka navela nas je na odluku da suspendujemo našu aktivnost na ovoj platformi", naveli su iz Playboya u saopćenju za javnost.

Playboy će deaktivirati nekoliko Facebook stranica kojim upravlja. Više od 25 miliona korisnika ove društvene mreže povezano je sa stranicama Playboya.

Glasnogovornik Playboya otkrio je kako kompanija nema namjeru vratiti svoje Facebook naloge.

Facebook se suočava s velikim problemima nakon što su u javnost procurile informacije o tome da su putem njega zloupotrijebljeni lični podaci blizu 50 miliona korisnika ove mreže. Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg priznao je velike propuste koje su dovele najpopularniju mrežu pod istrage u SAD-u i Velikoj Britaniji te znatno snizile cijenu dionica ove kompanije.

Podsjećamo, Elon Musk je prije nekoliko dana deaktivirao Facebook stranice svojih kompanija Tesla i SpaceX. Poslije njega su i suosnivač WhatsAppa Brian Acton te brojne slavne ličnosti postale dio kampanje #deletefacebook i pozvale korisnike da deaktiviraju svoje profile na Facebooku.