Tehnologija
0

Pet gadgeta zbog kojih će vam zavidjeti

Sarajevo-x.com
Britanski Telegraph napravio je listu od pet popularnih gadgeta uz koje ćete se osjećati kao 'glavna faca'. Cijene ovih uređaja kreću se od desetak eura do nekoliko hiljada eura, ali mnogim strastvenim ljubiteljima noviteta iz svijeta tehnologije cijena ionako nije bitna.

Zvučnici Parrot, dizajnera Philipea Starcka, su bežični, 76 cm visoki zvučnici koji imaju integrisanu utičnicu za iPode i iPhone, te su kompatibilni i za PC i MAC. Koštaju oko 1.200 eura.

02 Dongle, uređaj koji omogućuje da se konektujete na internet bilo gdje gdje postoji signal za mobilni telefon, dizajnera Henryja Hollanda izašao je u limitiranom izdanju. Košta oko 35 eura.

Ručni satovi Breo, jeftini i praktični, možete ih nositi uvijek, prilikom planinarenja, jedrenja, ronjenja i svih drugih sportskih i vanjskih aktivnosti. Lagani su i više podsjećaju na narukvicu nego na ručni sat. Breo satovi koštaju oko 12 eura.

Leica M8.2, luksuzni fotoaparat s 10,3 megapiksela, LCD ekranom, ima automatske postavke i klasičan ali moderan dizajn. Za ovaj fotoaparat izdvojićete 5.000 eura.

Marantz BD8002, DVD player koji podržava Blu-ray, DVD, VCD, SVCD, MP3, WMA, DivX, i Jpeg formate, ima veoma visoku kvalitetu zvuka, a košta 1.800 eura.