{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Paramount odabrao HD DVD format

S
21.8.2007. u 16:20
0
0
Paramount odabrao HD DVD format
0
Paramount odabrao HD DVD format
Rat između HD DVD-a i Blu-raya za format koji će u skorijoj budućnosti zamijeniti DVD dobio je neočekivani zaokret u ponedjeljak, kada su kompanije Paramount i DreamWorks Animation objavile da će filmove ubuduće izdavati na HD DVD-u.
Ova odluka Paramounta treća je po redu što se formata nove generacije tiče. Naime, oni su 2004. godine objavili da će svoje filmove izdavati na HD-DVD-u. Godinu dana kasnije, nakon što se HD-DVD nije pokazao u najboljem svjetlu, odlučili su filmove izdavati i za Blu-rayu. Sada svoje povjerenje u potpunosti poklanjaju HD-DVD-u.

DreamWorks Animation, sa svoje strane nije izdavao ništa na HD DVD-u. Čak je čelni čovjek DreamWorksa, Jeffrey Katzenberg, u martu ove godine izjavio da ni HD DVD ni Blu-ray neće postati format budućnosti te da potrošači ne razumiju razliku između DVD-a i HD tehnologije.

Katzenberg je u ponedjeljak sam sebi "uskočio u usta" kada je izjavio da "DreamWorks vjeruje kako kombinacija jeftinih HD DVD playera i veliki broj filmskih hitova koji trebaju da se pojave na tržištu čine HD DVD najboljim formatom za kućno gledanje filmova".

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: