{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Papa će se dopisivati SMS-om sa omladinom

S
7.5.2008. u 09:17
0
0
Papa će se dopisivati SMS-om sa omladinom
0
Papa će se dopisivati SMS-om sa omladinom
Foto: Reuters
Papa Benedict će se dopisivati sa hiljadama mladih katolika širom svijeta putem mobilnog telefona u toku Svjetskog dana mladih u julu, piše Reuters.
Sveti otac se nada da će tehnologija pomoći da se bolje poveže sa mlađim naraštajima. On će slati tekstualne poruke o inspiraciji i nadi tokom šestodnevnog posjeta Sydneyu, a na zidovima će biti postavljene projekcije ovih poruka. Crkva će postaviti i web stranicu koja će predstavljati neku vrstu katoličkog Facebook-a.

Iz ove crkve su izjavili kako su se na ovakvu upotrebu tehnologije odlučili kako bi se povezali sa 225.000 mladih katolika koliko se nadaju da će ih se pojaviti na proslavi 15. jula.

"Željeli smo da Svjetski dan mladih bude jedinstveno iskustvo pa ćemo upotrijebiti ovaj servis da se povežemo sa omladinom," rekao je biskup Anthony Fisher.

Australski telekomi će omogućiti glasovne, podatkovne, mobilne i druge servise za ovaj događaj, kao i zidove na kojima će se digitalne poruke vjernika moći čitati. Bit će angažovano 8.000 volontera, 3.000 medija, a očekuje se učešće 225.000 hodočasnika na više od 700 lokacija u Sydneyu.

Australski katolici se već mole za dobre vremenske prilike u toku papine posjete.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: