Nevjerovatno
41

Pametni pokrivač Smart Duvet Breeze će vas zagrijati, rashladiti i sam se zategnuti

Klix.ba
Smart Duvet Breeze
Smart Duvet Breeze
Kompanija Smart Duvet proizvela je pametni pokrivač koji se sam posprema i reguliše temperaturu. Tako se više nećete morati otkrivati tokom noći kad vam je vruće ili krasti jorgan od partnera kad vam je hladno. Smart Duvet Breeze će vas ugrijati i rashladiti kad vam treba.

U suštini, ovaj pokrivač je deka koja se može malo napuhati. Pokrivač se spaja na kontroler preko kojeg možete regulisati temperaturu. Zanimljivo je što pokrivač može u isto vrijeme grijati pola strane, dok se, na primjer, s druge strane vaš partner rashlađuje.

Kontroler je u obliku male kutije koju možete sakriti pod krevet ili čuvati na stoliću pored kreveta. Temperaturu pokrivača možete regulisati i uz pomoć aplikcije preko koje jednostavnim komandama "+" ili "-" možete narediti da li želite da vam puše hladan ili topao zrak kroz pokrivač. Kada se ujutru probudite i ustanete iz kreveta, Smart Duvet Breeze će se sam zategnuti.

Iz kompanije Smart Duvet tvrde kako ovaj pokrivač nije dobar samo zbog udobnosti, već i smanjenja znojenja i sprečavanja razmnožavanja grinja po krevetu. Smart Duvet Breeze je ekološki proizvod jer ne morate grijati ili rashlađivati cijelu kuću kako biste imali željenu temperaturu tokom spavanja.

Nije poznato kada će se ovaj pametni pokrivač naći na svjetskom tržištu, ali njegova cijena će biti 359 američkih dolara.