Tehnologija
15

Pametni madrac će vam otkriti da li vas partner vara

Klix.ba
Analiza i "praćenje" kvalitete sna nije nikakva nova tehnika, ali jedna kompanija sada želi pratiti kako i na koji način se koriste madraci, pogotovo ako niste kući.

Španska kompanija za proizvodnju madraca Durmet reklamira svoj novi madrac koji vam može otkriti da li vas partner vama. On, naime, šalje upozorenja na vaš telefon ako vas partner vara.

Iako ovo može izgledati kao šala, ovi "pametni" madraci nisu nimalo jeftini – koštaju 1.750 dolara. Unutra su ispunjeni senzorima koji šalju vibraciju na telefon, kada je krevet u upotrebi..

Ako je krevet u upotrebi kada ste naprimjer na poslu, na telefon će vam stići signal da znate kako se "sumnjive aktivnosti" odvijaju u realnom vremenu. U tehnologiji je ovo ekstremni korak, a prvi komentari ljudi kazuju kako se moglo nešto uraditi i na postavljaju kamera na madrace.

Što se tiče Evrope, Španci i dalje drže prvo mjesto kao najnevjernija nacija svojim partnerima, pa možda je upravo to razlog zašto madrac dolazi iz ove zemlje. U jednom od oglasa za kupovinu ovoga madraca stoji: "Ako vam vaš partner nije vjeran, madrac sigurno jeste“.