{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Palestinski informatičar ukazao na propust na Facebooku

S
18.8.2013. u 14:42
8
19
Palestinski informatičar ukazao na propust na Facebooku
8
Palestinski informatičar ukazao na propust na Facebooku
Foto: AFP
Palestinski informatičar koji sebe naziva Halil morao je bukvalnim primjerom da timu društvene mreže Facebook ukaže na propuste, tako što je na profilu osnivača te kompanije Marka Zuckerberga objavio svoje komentare.
Propust na koji je Halil ukazivao omogućava korisnicima Facebooka da na profil bilo kojeg korisnika, bez obzira da li je u listi "prijatelja" ili ne, može da postavlja komentare.

On je navode o propustu objavio na stranici Facebooka otvorenoj za te namjene. Minimalna nagrada za prijavu propusta je 500 dolara. Međutim, stručnjaci iz Facebooka nisu prepoznali propust.

"Žao nam je, ali to nije propust", naveo je Facebookov tim u odgovoru na Halilovu prijavu.

Po prijemu odgovora, Halil tvrdi da nije imao drugog izbora nego da problem iznese direktno na Zuckerbergovom zidu.

Samo nekoliko minuta nakon što je postavio komentar, Halil je dobio odgovor od Facebookovog inžinjera sa zahtjevom za detalje o propustu. Njegov profil je blokiran, a stručni tim je krenuo u rješenje problema.

Facebook je saopštio da Halil neće dobiti nagradu za prijavu, jer je svojim postupcima narušio uslove korištenja internet stranice. Kasnije je društvena stranica ponovo aktivirala Halilov profil i izrazila nadu da će i dalje raditi s njima kako bi pronalazili dodatne propuste.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: