Igračka za bogate
13

Pagani Huayra R Simulator izgleda impresivno

D. B.
Pagani je u saradnji s kompanijom racing Unleashed dizajnirano vrhunski Huayra R gaming simulator.

Kao što njegovo ime govori, simulator je insporisan modelom Huayra R te je dizajniran da ponudi "autentično Pagani iskustvo". Rig dug 3.110 mm napravljen je od karbona koji potiče iz istih autoklava kao i karbon namijenjen proizvodnji hiperautomobila.

Baza sadrži ventilacijske otvore tipične za Paganijeve automobile, a njihova svrha je da pomažu u hlađenju gaming kompjutera visokih performansi, koji pokreće Assetto Corsa Pro.

Osim privlačnog eksterijera, simulator ima iste postavke kao i Huayra R. To znači da posjeduje sjedište, upravljač i papučice koje se koriste za pravi hiperautomobil, a ovim komponentama je priključen veliki panoramski ekran, kao i komponente od brušenog aluminija.

Iz Paganija kažu da su inženjerski i dizajnerski timovi pažljivo vodili računa o svakom detalju kako bi bio vjerno rekreiran. To uključuje "efekte upravljanja, dinamike i aerodinamike pravog automobila zahvaljujući tri stepena slobode koji vozaču pružaju osjećaj pokreta, okretanja i skretanja. Sve funkcije su detaljno testirali profesionalni i razvojni vozači.

Zvuk je također izuzetno važan, tako da simulator dolazi s VR slušalicama, 5.1 audio sistemom i zvučnicima integrisanim u sjedište. Tehnologija omogućava "izraziti zvuk motora Pagani V12-R", kao i osjećaj vibracija na cesti.

Prema riječima proizvođača, simulator je "vjeran i imerzivan" jer "udruženi dizajn hardvera i softvera omogućava izuzetan realizam u reprodukciji kretanja automobila i karakteristika asfalta". Korisnici mogu voziti individualno, ali i rezervisati online instrukcije za upoznavanje novih staza i učenje novih vještina. Kompanija će također organizovati niz virtuelnih događaja, a vlasnici će moći dogovarati izazove i utrke između sebe.

Iako izgleda kao igračka visoke tehnologije za ultra bogate, Pagani je istakao da je simulator dizajniran tako da pomogne vlasnicima da se bolje upoznaju sa svojim automobilima, unaprijede svoje vozačke vještine i nauče više o različitim stazama. To je važno jer Arte in Pista program omogućava kupcima da "u potpunosti iskuse svoja vozila" i njihove performanse kroz bogati kalendar ekskluzivnih i netakmičarskih događaja, koji se održavaju na najprestižnijim svjetskim FIA stazama. Vlasnici mogu upoznati staze te saznati kako će se njihovi automobili ponašati na tim stazama u stvarnosti.

Simulator će u početku biti ekskluzivno dostupan vlasnicima modela Huayra R, a kasnije će biti ponuđen široj javnosti.