Cijena 2.050 eura
0

Ovo je rezultat saradnje Honora i Porsche Designa

D. B.
Kompanija Honor je zvanično najavila partnerstvo s Porsche Designom prošlog mjeseca, a sada je predstavljen i plod te saradnje.

Riječ je o specijalnom smartphoneu Honor Magic V2 RSR Porsche Design, koji predstavlja više sportski pristup laganom preklopnom uređaju visokih performansi.

Ovaj mobitel dijeli hardver s modelom Maguc V2, no dolazi samo u njegovoj najboljoj konfiguraciji, a to je 16 GB RAM-a i 1 TB interne memorije. S druge strane, izgled se znatno razlikuje, jer Porsche Design V2 dolazi u legendardnoj Porsche Agate sivoj boji te uključuje Porscheov poznati "Flyline", što je način na koji se linija krova spušta prema stražnjem dijelu.

"Flyline" je odraz agresivnosti, tako da stražnji panel modela Magic V2 RSR izgleda kao da je u pokretu čak i kada je postavljen na ravnu površinu.

Modul kamere sadrži natpis od legure titanija, baš kao što je slučaj sa standardnim modelom, a iz Honora kažu da smartphone ima "karoseriju sportskog automobila od fiberglasa". Koliko ovaj opis ima smisla, procijenite sami.

Honor Magic V2 RSR je težak samo 234 grama zahvaljujući ramu od legure magnezija i mehanizmu šarke koji je napravljen od legure titanija, no sve to ima i standardni V2.

Specijalni model pokreće Qualcommov Snapdragon 8 Gen 2 procesor, posjeduje dva ekrana, 6,48-inčni LTPO OLED vanjski panel rezolucije 1.080p i frekvencije osvježavanja 120Hz, kao i 7,92-inčni unutrašnji s rezolucijom 2.156 x 2.344 piksela i frekvencijom osvježavanja od 120Hz. Uređaj napaja baterija kapaciteta 5.000 mAh, koja podržava 66W žičano punjenje.

Nazad je glavna kamera od 50 MP (f/1.9), kamera od 20 MP (f/2.4, 2,5x) te ultraširoka od 50 MP (f/2.0) s autofokusom. Na vanjskom ekranu je smještena selfie kamera od 16 MP (f/2.2).

Honor Magic V2 RSR Porsche Design je već u prodaji u Kini i košta 2.050 eura.

Vezani članci