"Napada" Galaxy Z Flip 3
19

Ovako izgleda Motorola Razr 3, na tržište stiže u junu

D. B.
Poznati tipster s Twittera Evan Blass objavio je fotografije testnog modela treće generacije preklopnog smartphonea Motorola Razr 3.

Uređaj se razvija pod kodnim imenom Maven, a posjeduje dvije poboljšane kamere na stražnjoj strani, glavnu kameru od 50 MP (f/1.8) i senzor od 13 MP za ultraširoke i makro fotografije.

Jedna fotografija prikazuje uređaj u sklopljenoj formi, a može se uočiti da je novi Razr izgubio "bradu" u odnosu na prethodnika. Čini se da preklapanjem formira kocku, što je razlika u odnosu na originalni dizajn uređaja i moderne verzije.

Biass je otkrio da je senzor za otisak prsta premješten i integrisan u dugme za uključivanje/isključivanje uređaja, a koje se vjerovatno nalazi na bočnoj strani smartphonea. Prethodno je Razr iz 2019. godine imao taj senzor na "Bradi", a potom na stražnjem dijelu 5G modela Razra koji se pojavio 2020. godine. Obje pozicije baš i nisu bile idealne.

Razr 3 dolazi s FHD+ unutrašnjim preklopnim ekranom s rupičastim izrezom u koji je smještena selfie kamera od 32 MP, što se vidi na drugoj fotografiji. Očekuje se da će Motorola predstaviti standardnu verziju sa Snapdragon 8 Gen 1 procesorom, kao i plus verziju sa poboljšanim i još uvijek nepredstavljenim procesorom.

Što se tiče memorije, smartphone će ponuditi do 12 GB RAM-a i 512 GB interne memorije.

S obzirom na "kutijasti" dizajn i dvije kamere, čini se da Motorola "napada" Samsungov Galaxy Z Flip 3. Prethodna dva modela Razra nisu baš bila impresivna, prvi je koštao 1.499 dolara i imao je nekoliko mana uključujući izbočenja ekrana, škripavu šarku i kamere ispod standarda. Drugi model nije bio mnogo bolji pa je i pored dodatka 5G mreže ipak bio preskup s cijenom od 1.399 dolara.

Novi Razr 3 se na tržištu očekuje u junu.

Vezani članci