Tehnologija
10

Ovako izgleda Appleov novi smartwatch Nike+

Klix.ba
Ako planirate kupiti Appleov Watch 2, još jednom razmislite, jer će kompanija uskoro predstaviti nešto bolje.

Radi se o Watchu Nike+ koji je u suštini Watch 2, ali sa drugačijim skinom i impresivnim fitnes karakteristikama. Prodaja smartwatcha počinje u petak, 28. oktobra, a on predstavlja kombinaciju unikatnih mogućnosti Watcha 2 i nove Nike+ Run Club aplikacije.

Radi se o uređaju koji motiviše korisnike da trče, nudi upute najboljih svjetskih trenera i atletičara, kao i planove treniranja koji se prilagođavaju rasporedu i napretku korisnika.

Sat je dostupan s ekskluzivnim Nike Sport Bands narukvicama i unikatnim skinovima. Ugrađen je i GPS pomoću kojeg sat prati ritam rutu i udaljenost čak i kad korisnik kod sebe nema iPhone. Smartwatch posjeduje odličan ekran s kojeg je lako pročitati sve podatke. Plivanje nije problem, jer je Apple Watch Nike+ vodootporan do dubine od 50 metara.

Uređaj svakodnevno motiviše korisnika na vježbanje pametnim podsjetnicima, izazovima prijatelja, a nudi čak i informacije o vremenskim uvjetima. Detaljno bilježi podatke o trčanju, a prati i otkucaje srca.

U ponudi će biti dvije verzije po cijeni od 369 (38 mm) i 399 dolara (42 mm). U ponudi su četiri kombinacije boja, žuta i crna, crna i siva, srebrena i bijela te srebrena i žuta.

Vezani članci