|

Ovako bi mogao izgledati Snapchatov smartphone

Ovako bi mogao izgledati Snapchatov smartphone
3
Klix.ba
16.2.2017. u 11:13
14
komentara
3

dijeljenja
Ovako bi mogao izgledati Snapchatov smartphone
Kompanija Snap, u čijem je vlasništvu aplikacija Snapchat, mogla bi u budućnosti na tržište plasirati vlastiti smartphone, a marketinška kompanija Mediakix otkriva njegov mogući izgled.
Kompanija Snap je već ranije najavila da ne namjerava ostati fokusirana na softver, nego da je zanima i hardver. Još tokom ljeta je zaposlila desetine zaposlenika koji su specijalizovani za razvoj hardvera, tačnije smartphonea.Mediakix je zamislio Snapov smartphone opremljen kamerom koja može snimati pod uglom od 360 stepeni, kao i dugmadima za podešavanje zvuka koja bi se mogla koristiti za mijenjanje poznatih "maski". Naravno, home dugme bi bilo u obliku Snapchatovog loga.

Smartphone bi imao poseban interfejs fokusiran na Snapchat, a na ekranu bi dominirale Snapchat notifikacije, uključujući najnovije priče vaših prijatelja.Snap ne bi bila prva društvena mreža s vlastitim smartphoneom. Godine 2013. se Facebook udružio s kompnijom HTC te je nastao smartphone HTC First. Imao je interfejs koji je stavio Facebook "u srce mobilnog iskustva", ali je doživio neuspjeh.

To ne znači da bi se isto dogodilo i Snapchatu, ali zvaničnih informacija o eventualnom smartphoneu zasad nema.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...