Prestižno takmičenje
15

Otvorene prijave za Sony World Photography Awards 2018

Klix.ba
Ilustracija
Ilustracija
Otvorene su prijave za sudjelovanje na vodećem svjetskom takmičenju u svijetu fotografije Sony World Photography Awards 2018.

Umjetnici iz zemalja širom svijeta imat će priliku da na 11-om Sony World Photography takmičenju predstave svoje radove i u dvije nove kategorije i to Creative (Kreativnost) i Discovery (Otkriće) dok će dobitnici nagrada dobiti i podršku za finansiranje budućih fotografskih projekata.

Mediji prenose da ovogodišnje takmičenje uvodi i stipendijske programe za umjetnike u profesionalnoj, ali i studentskoj kategoriji. Prilikom ocijenjivanja radova posebna pažnja pridavat će se mašti, originalnosti, tehničkoj sposobnosti, umjetničkoj interpretaciji i eksperimentisanju, navode iz Sonyja.

Svi studenti koji budu ušli u uži krug dobit će nagradu u iznosu od 3.500 dolara da bi radili na novoj fotografskoj komisiji koju su uspostavili Svjetska fotografska organizacija i Sony.

Pobjednici u svim kategorijama dobit će Sonyjevu opremu za digitalno snimanje, a fotograf godine dobiti će i nagradu od 25.000 dolara. U zvaničnom saopćenju za javnost navedena je i izjava prošlogodišnjeg pobjednika Frederika Buyckxa koji je rekao da mu je pobjeda donijela više prostora za promociju nego što je mogao zamisliti.

"Pored toga, titula Fotograf godine potaknula me da nastavim radit na ličnim projektima", kazao je Buyckxa.