Predstavljanje 14. aprila
2

Otkrivena nova boja i detalji o cijeni smartphonea OnePlus 8

D. B.
Kako se bliži datum njegovog predstavljanja, tako se pojavljuju i informacije o smartphoneu OnePlus 8 i 8 Pro.

Nakon što smo prije nekoliko dana pisali o novim bojama u kojim će se pojaviti ova serija, pojavila se i informacija o još jednoj boji koja bi mogla biti ekskluzivna za Pro model, a to je ultramarine plava.

Ova boja je otkrivena nakon što je WinFuture objavio render modela OnePlus 8 na kojem se vidi cijela prednja i stražnja strana nadolazećeg mobitela.

OnePlus 8 Pro bi trebao biti dostupan i u onyx crnoj te glacial zelenoj, ali navodno ne i u interstellar glow varijanti, odnosno ljubičasto crvenoj boji koja je rezervisana za model OnePlus 8.

Novi renderi potvrđuju ono što smo vidjeli ranije, a to su četiri kamere na stražnjoj strani. Tu su dvije kamere od 48 MP, široka (f/1.78) i ultraširoka (f/2.2), kao i telephoto kamera od 8 MP (f/2.4) te senzor od 5 MP za "snimanje dodatnih detalja o bojama". Postojat će i noćni portret mod, a optička stabilizacija slike će biti poboljšana.

Glasine govere da će OnePlus 8 Pro imati 6,78-inčni QHD+ ekran frekvencije osvježavanja 120Hz, Qualcommov Snapdragon 865 5G procesor, LPDDR5 RAM, 30W bežično punjenje, 3W reverzibilno bežično punjenje i drugo.

Oba uređaja će biti predstaljena putem interneta 14. aprila.

Kada je riječ o cijeni, direktor kompanije OnePlus Pete Lau je rekao da ona neće prelaziti 1.000 dolara. Ono što je sigurno jeste činjenica da je OnePlus izašao iz okvira pristupačnih smartpbonea. Šest godina je prošlo otkako se pojavio OnePlus One s cijenom od 299 dolara, OnePlus 7T je u početku koštao 599 dolara i sada drži cijenu od 499 dolara iako novi model veoma brzo stiže na tržište. Sličnim putem ide i kompanija Xiaomi.