Inovacije na stranici
0

Otkrijte šta vaši prijatelji gledaju na YouTubeu

Sarajevo-x.com
Internetska stranica YouTube predstavila je javnosti testnu verziju ovog servisa koja omogućava korisnicima da vide koje snimke njihovi prijatelji u tom trenutku gledaju.

Nakon testiranja, korisnici popularnog YouTubea imat će priliku otkriti kada su njihovi prijatelji online, koje clipove trenutno pregledaju i kakve komentare ostavljaju.

Prema riječima menadžera stranice Ryana Juneeija, verzija servisa zapravo predstavlja 'novi način za otkrivanje šta vaši prijatelji rade na YouTubeu'.

Na zvaničnom siteu Junee je objavio da će uskoro poslati pozivnice za prvih sto volontera koji se budu prijavili da testiraju servis.

"Molimo vas da imate na umu da morate imati prijatelje kako biste učestvovali u testiranju. Što ih više imate, to će iskustvo biti intenzivnije. Zbog toga vam preporučujemo da prihvatite sve zahtjeve i redovno uređujete listu prijatelja", napisao je Junee.

YouTube poznati je internetski servis za razmjenu video sadržaja gdje korisnici mogu postavljati, pregledati i ocjenjivati video snimke.

Utemeljitelji YouTubea su Chad Hurley, Steve Chen i Jawed Karim, bivši zaposlenici PayPala. Domena "YouTube.com“ aktivirana je prije četiri godine, a nekoliko mjeseci stranica je zvanično počela s radom.

Krajem 2006. godine najavljeno je da će firmu preuzeti Google za 1,65 milijardi dolara u dionicama. Nedugo zatim ugovor je sklopljen, a u njemu stoji da YouTube zadržava svoje zaposlenike, te da nastavlja raditi nezavisno od Googlea.