Tehnologija
35

Otkriće šokiralo igrače: GTA igra nudi i opciju "silovanja" u fan modu

Klix.ba
Fanovi igrice Grand Theft Auto (GTA) modificirali su opcije koje omogućavaju igračima da kontroliraju, dignu u zrak i u nekim slučajevima virtuelno "siluju" druge korisnike.

Na meniju nalazi se opcije "Naughty Stuff" i "Very Naughty Stuff" (nevaljale i vrlo nevaljale stvari). Reakcije korisnika su podijeljene. Većina igrača je zgroženo, ali ime nekih koji smatraju da je to čak i zabavno.

U modificiranu meniju imate opcije koje uključuju otmicu, prostituciju i silovanje. Također, igrači su u tom modelu igrice nagi. Ovakav model igre daje mogućnost igračima da kontroliraju druge igrače kada igraju igricu putem interneta.

Naprimjer, igrač može gurati ili bosti drugog igrača, a drugi se ne može pomjeriti jer mu blokiraju kontrolne opcije. Također, možete dići u zrak drugog igrača, prisliti ih da izvode striptiz i pogubiti električnom strujom.

Prošlog septembra, Kyle Prahl je tvrdio da je otkrio scenu silovanja u GTA-u V i to u običnom, a ne fan modu. Kazao je da je spasio ženu koja je bila "zlostavljana" u misiji, dok je igrao kao karakter Franklin.

Rockstar Games izvinio se zbog te scene kazavši kako je scena trebala prikazivati kanibalizam, a ne silovanje.

GTA
Vezani članci