Nova tehnologija
1

Oppo prikazao svoju nevidjivu kameru skrivenu ispod displeja

Klix.ba
Foto: Twitter screenshot
Foto: Twitter screenshot
Za one koji tragaju za savršeno ravnim i popunjenim ekranom na mobilnom uređaju, Oppo će uskoro imati rješenje - nevidljiva prednja kamera skrivena ispod displeja.

Kineska tehno kompanija prikazala je kako će izgledati njena inovacija. U videu objavljenom na Twitteru možemo vidjeti kako novi Oppo mobitel nema nikakvih usjeka, rupa i drugih mehanizama za smještaj selfie kamere. Ekran ima mogućnost prikazivanja neprekidne slike od ruba do ruba, a kamera je smještena ispod njega.

"Za one koji traže savršen doživljaj ekrana, pripremite se da budete zadivljeni. Imate priliku prvi vidjeti našu novu tehnologiju selfie kamere", kažu iz Oppoa.

Prošlog mjeseca tehnološki stručnjak Ben Geskin prvi je predložio da će Oppo predstaviti pametni telefon sa skrivenom kamerom i njegova predviđanja su se ostvarila.

Još nije poznato kada će na tržište stići prvi mobitel sa skrivenom prednjom kamerom, ali iz Oppoa obećavaju kako njihovi ljubitelji neće dugo čekati.

Podsjećamo, posljednji uređaj koji je predstavila kineska kompanija bio je specijalni F11 Pro koji je dizajniran na temu Marvelovog filma "Avengers: Endgame".