Košta 895 eura
4

Oppo predstavio smartphone Find X3 Pro Mars Exploration Edition

D. B.
Kineska letjelica Tianwen-1 je uspješno sletjela na Mars, a kako bi se to obilježilo, kineski proizvođač smartphonea Oppo je predstavio specijalni mobitel.

Radi se o specijalnom izdanju modela Find X3 Pro pod nazivom Find X3 Pro Mars Exploration Edition. Ovaj model dolazi s kućištem u novoj nijansi sive boje koja predstavlja peti izbor u paleti uz dosadašnju plavu, bijelu, sjajnu crnu i Cosmic Mocha boju.

Nova nijansa sive boje je inspirisana svemirom, a stražnji panel je napravljen od AG Glass stakla i metalnim sjajem kako bi se postigla tekstura materijala iz svemira. Na stražnjem panelu su ugravirani natpisi Mars 2021 i Utopia Planitia, što je naziv mjesta slijetanja letjelice Tianwen-1 na Crvenoj planeti.

Find X3 Pro Mars Exploration Edition dolazi i sa tri Mars filtera boje koji čine da fotografije napravljene na Zemlji izgledaju poput fotografija načinjenih na Marsu.

Specijalna verzija smartphonea ima i posebnu Mars temu, a dinamični wallpaperi prikazuju izlazak i zalazak sunca, promjene svjetla i sjene na Crvenoj planeti u četiri različita doba, ujutro, u podne, navečer i noću.

Smartphone se prodaje u specijalnom pakovanju, a za razliku od standardne verzije, ova se prodaje u samo jednoj konfiguraciji, odnosno sa 16 GB RAM-a i 512 GB interne memorije. Ostale specifikacije nisu promijenje, uređaj pokreće Qualcommov Snapdragon 888 procesor, ima 6,7-inčni QHD+ LTPO AMOLED ekran frekvencije osvježavanja od 120Hz, koristi operativni sistem Android 11, a napaja ga baterija od 4.500 mAh koja podržava 65W žičano i 30W bežično punjenje.

Smartphone je dobio ukupno pet kamera, naprijed je selfie kamera od 32 MP smještena u rupičasti izrez na ekranu, dok su nazad glavna kamera od 50, ultraširoka od 50, telephoto od 13 i mikroskopska od 3 MP.

Uređaj košta 895 eura.