Noviteti pete sezone
8

Opcija osnivanja klanova na PUBG-u dolazi na PC i konzole

E. M.
Foto: PUBG Corp.
Foto: PUBG Corp.
Update pete sezone popularne igre PlayerUnknown’s Battleground, poznatije kao PUBG, donosi brojne novitete, a jedan od njih je, kako je već sada poznato, i osnivanje klanova.

Nakon što je PUBG Corp krajem oktobra izbacila novu sezonu ove popularne igre s brojnim novitetima o kojima je portal Klix.ba već pisao, mjesec dana poslije već se očekuje i novi update koji će igranje ove multiplayer igre učiniti dosta zanimljivijim.

Popularni klanovi, koji u ovoj vrsti igara postoje još od Counter Strike-a i Call Of Duty-a uskoro će stići i na PUBG. Prema pisanju GamesRadara osim što će igrači moći ubiti protivnika s preciznim bacanjem tave, što je novitet u petoj sezoni, opcija klanova s PUBG Mobile verzija trebala bi doći i na PC verziju PUBG-a, kao i na konzole.

Kako prenosi PlayerIGN, osnivanje klana neće biti besplatno, koštat će 5.000 novčanih jedinica u igri. Naziv će moći imati do 15 slova, dok će tag klana moći imati od 2 do 4 slova. U jednom klanu će moći biti do 20 igrača, a postojat će i opcija regruta prilikom odabira članova klana.

S druge strane važno je pomenuti da PUBG iz sezone u sezonu bilježi sve veći broj korisnika ove aplikacije na mobilnim uređajima, ali i software-a na PC i konzolama.