Kineski mobitel
13

OnePlus 5 nadmašio očekivanja korisnika: Odlično radi, a jeftiniji od iPhonea i Samsunga

Klix.ba
OnePlus 5 (Foto: Antonio Villas-Boas)
OnePlus 5 (Foto: Antonio Villas-Boas)
Novi pametni mobitel OnePLus 5 nadmašio je očekivanja brojnih korisnika. Prema riječima onih koji su ga imali priliku pogledati, ovaj uređaj može se porediti s mobitelima velikih kompanija kao što su Apple, Samsung ili LG, a još je i jeftiniji.

OnePlus 5 košta 479 dolara (oko 850 KM), što je za 165 dolara manje od cijene iPhonea 7 ili za 240 dolara manje od cijene Galaxyja S8.

"Iako mobitel nema neke dodatne efekte poput ovih popularnih mobitela, shvatio sam da je većina tih dodatnih mogućnosti suvišno i samo usporavaju mobitel", rekao je Antonio Villas-Boas, novinar Business Insidera, nakon pregleda novog uređaja kineske kompanije OnePlus.

OnePlus 5 izgledom podsjeća na njegove prethodnike. Sprijeda je u potpunosti prekriven staklom i ima skener otiska prsta, što je karakteristično za OnePlus uređaje. Pozadina mobitela je metalna na kojoj se nalaze kamera, blic i logo OnePlus kompanije. Veličina ekrana iznosi 5,5 inča, a displej ima visoku rezoluciju od 1080 piksela. Galaxy S8 ili LG G6 imaju veću oštrinu slike, ali korisnici OnePlus uređaja ističu kako nema potrebe za oštrijom slikom od 1080 piksela.

Mobitel je dostupan u tamnosivoj i crnoj boji. Razlika je što tamnosivi model košta 479 dolara i ima šest gigabajta rama, a crni košta 539 dolara i ima osam gigabajta rama. Težak je 153 grama, a jedan je od najtanjih mobitela na tržištu.

OnePlus 5 već je dostupan za narudžbu, a u maloprodajnim objektima širom svijeta bit će od 27. juna.