Predstavljanje na MWC-u
1

OnePlus 11 Concept će imati stražnje "tekuće" osvjetljenje

D. B.
OnePlus 11 je moćan smartphone, no njegov dizajn nije nešto posebno uzbudljiv. Međutim, kompanija je sada najavila verziju nazvanu OnePlus 11 Concept, koja je dizajnirana da to promijeni.

OnePlus 11 Concept ima "tekući" stražnji dio koji zapravo predstavlja "vijugavi" uzorak s LED osvjetljenjem, koji pravi prsten oko modula kamere, a čini ga i staklo iz jednog dijela. Ovaj uređaj će biti predstavljen 27. februara na Mobile World Congressu (MWC) u Barceloni, saopćeno je iz kompanije.

Ovim neobičnim dizajnom OnePlus usvaja pristup koji se povezuje s gaming kompjuterima, a koji koristi LED osvjetljenje. To ima smisla jer je OnePlus 11 jedan od boljih gaming mobitela na tržištu, posjeduje ekran frekvencije osvježavanja od 120Hz, brzo 100W punjenje te Qualcommov 8 Gen 2 procesor.

OnePlus je i ranije proizvodio specijalne mobitele uključujući uređaje dizajnirane na temu Star Warsa i Pac-Mana, međutim, čini se da je prvi model s eksternim LED osvjetljenjem inspirisan providnim osvijetljenim panelom smartphonea Nothing Phone 1. Također, "ugleda" se i na OnePlus 8T koncept sa stražnjim panelom koji mijenja boje.

Iz OnePlusa kažu da LED osvjetljenje "prikazuje inženjerska dostignuća OnePlus 11 Concepta tako što naglašava ledeno plave cijevi koje prolaze kroz cijeli stražnji dio mobitela, tako da smartphone izgleda kao da ima vlastite krvne sudove".

Još uvijek nije jasno da li je nazvan Concept jer će ostati unikat ili se to ime koristi za specijalnu verziju koja će se naći u prodaji. Ako se pojavi na tržištu, Concept će biti drugačiji od ostalih smartphonea. Više informacija će biti otkriveno na predstavljanju zakazanom za 27. februar.