Selektor Luis van Gaal ogorčen
11

Oktokopterom snimali zatvoreni trening reprezentacije Holandije

Klix.ba
Iako je selektor Holandije Luis van Gaal trebao održati trening bez prisustva novinara i publike, to se ipak nije desilo. Tamošnji novinari odlučili su iskoristiti oktokopter na koji su ugradili kameru kako bi snimili trening svoje reprezentacije.

Na otvaranju kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo, Holandija na Amsterdam Areni večeras dočekuje reprezentaciju Turske. Luis van Gaal, selektor Lala, pripremao je svoje igrače za ovu veoma važan susret bez prisustva medija.

Međutim, u jednom trenutku, iznad stadiona se pojavio oktokopter sa ugrađenom kamerom koji je nekoliko minuta snimao Holanđane i njihovu taktiku što je razljutilo Van Gaala.

"Moramo se nositi sa ovakvim stvarima i one ne smiju utjecati na nas. Naš cilj bio je trening iza zatvorenih vrata, ali onda se pojavila ta kamera koja je mogla snimiti našu početnu postavu i prenijeti je turskom selektoru", kazao je bivši trener Bayerna i Barcelone nakon treninga.

Snimak treninga reprezentacije još uvijek nije objavljen, a kako let oktokoptera izgleda, možete vidjeti na videu ispod.