Tehnologija
149

Ogromna potražnja: Rasprodan iPhone 7 Jet Black i svi Plus modeli

Klix.ba
Jet Black verzija Appleovog iPhonea 7 je u potpunosti rasprodana, kao i svi Plus modeli bez obzira na boju.

Predstavnik Applea je potvrdio da Jet Black verzija iPhonea 7 neće biti dostupna u prodaji u petak, dok će srebrena, zlatna, roza i crna biti na raspolaganju kupcima, ali u ograničenim količinama. Što se tiče iPhonea 7 Plus, ovaj model je također rasprodan i to u svim bojama.

"Od petka ćemo imati ograničeni broj iPhonea 7 u srebrenoj, zlatnoj, roze i crnoj boji u Appleovim prodavnicama. Tokom perioda narudžbi, prve zalihe iPhonea 7 Plus u svim bojama, kao i iPhonea 7 Jet Black su rasprodane te ovi uređaji neće biti dostupni", saopćeno je iz Applea.

Jet Black verzije iPhonea 7 i iPhonea 7 Plus su rasprodane za svega nekoliko minuta kada je kompanija počela primati narudžbe 9. septembra. Trenutno je još uvijek moguće naručiti Jet Black verziju smartphonea, ali se na isporuku čeka od tri do pet sedmica za iPhone 7, odnosno do novembra za iPhone 7 Plus.

S obzirom na trenutnu situaciju, može se zaključiti da je potražnja za smartphoneima uveliko premašila očekivanja kompanije Apple.

"Cijenimo strpljenje kupaca dok radimo naporno kako bismo dostavili novi iPhone u njihove ruke što prije", dodaje se u saopćenju Applea.

Vezani članci