Tehnologija
0

Održana promocija cyber projekta My Party Fusion

Sarajevo-x.com
Jučer je u dvorani Media Centra u Sarajevu održana promocija novog cyber projekta <a href="http://mypartyfusion.com">mypartyfusion.com</a>, namjenjenog organiziranju virtualnih zabava, u kojem se takmiče internet korisnici iz regiona (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora i BiH).

Virtualni party je prvenstveno namjenjen zabavi i druženju. Party može organizirati bilo ko, bilo kada; na njemu mogu biti on-line prisutni svi koji se žele i vole zabavljati, a da im je za to potreban samo računar i internet veza. Svake sedmice se bira najbolji party, a njegov organizator dobija priliku da priredi stvarnu zabavu, u živo. S obzirom da je MTV Adria glavni medijski pokrovitelj projekta, ekipa ove televizije će pratiti pobjednike i njihove zabave u regionu te snimati i emitirati reportaže o njima. Po završetku kampanje (septembar 2007. godine), odabrat će se organizator najboljeg on-line partyja. On će postati producent stvarne gala zabave, za koju će MTV Adria obezbijediti adekvatan prostor, opremu i listu poznatih ličnosti iz svijeta muzike koji će na njoj učestvovati.

Portal mypartyfusion.com korespondira sa načelima web 2.0 generacije interneta, nudeći veliki broj opcija na koje korisnici mogu utjecati te tako kreirati optimalan sadržaj.

Rastući interes za cyber projektima ovakvog tipa nije zaobišao ni našu zemlju, pa portal u nekoliko sedmica postojanja bilježi preko 2500 registriranih članova. Promociji za medije su putem interneta prisustvovali članovi bendova Zoster, Dubioza Kolektiv, Sikter, Letu Štuke te Irina Kapetanović, sa kojima su prisutni novinari imali priliku plesati, chatati ili napraviti intervju.