{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odgovor Nokie na bijes korisnika

S
Sarajevo-x.com
24.5.2008. u 12:30
0
0
Odgovor Nokie na bijes korisnika
0
Odgovor Nokie na bijes korisnika
Predstavnici Nokie su obavijestili javnost kako pokušavaju pronaći rješenje problema koji će korisnicima omogućiti da izvrše prijenos igrica N-Gage između mobitela.
Saopštenje za javnost je uslijedilo nakon što su ljutiti fanovi igrica otkrili da su igrice, kupljene za mobitel, “zaključane” za apart koji trenutno imaju.

Predstavnici Nokie su izjavili da su odluku o zaključavanju sistema donijeli kako bi spriječili piratstvo i osigurali prihod za kreatore igrica.

Veliki proizvođač mobilnih telefona je izjavio da radi na stvaranju srednjeg rješenja dok se ono konačno ne osmisli i postavi.

“Obaviješteni smo o zabrinutosti korisnika i radimo na kreiranju rješenja koje će omogućiti korisnicima da obave transfer kupljene igrice N-Gage na novi aparat Nokie”, navodi se u saopštenju za javnost.

Sudeći po posljednjim saznanjima, ako igrač promijeni ili zamijeni postojeći novim Nokiinim mobitelom, mora kupiti i novu igricu N-Gage ukoliko želi nastaviti igrati.
Web stranica All About N-Gage je razotkrila problem.

“Nisu dali nikakve indikacije o tome kada je moguće započeti transfer igrica, ali su priznali da postoji problem i da moraju osmisliti rješenje”, stoji na web stranici.

Nokia je, kako objavljuje BBC, prošlog mjeseca ponovo objavila N-Gage platformu za igrice na mobitelima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: