Tehnologija
0

Od danas dostupan Windows 8.1

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Microsoft je objavio globalnu dostupnost Windowsa 8.1.

Popularni Windows 8 operativni sistem je sada ažuriran novim funkcionalnostima koje korisnicima omogućavaju da kreiraju iskustva koja idu u korak s njihovim načinom života - na radnom mjestu, kod kuće ili dok su na putu.

Od danas korisnici Windows 8 uređaja, na više od 230 tržišta i 37 jezika, mogu preuzeti besplatan update putem stranice Windows Store.

Windows 8.1 će, također, biti dostupan na novim uređajima, te kao DVD pakovanje u prodavnicama širom svijeta, saopćeno je iz Microsofta.

Windows 8.1 razvija viziju Windowsa da ponudi veoma personalizirano iskustvo dok istovremeno pokazuje Microsoftovu konstantnu posvećenost prilagođavanju novim trendovima.

Dolazak Windowsa 8.1. ujedno označava i novi val inovativnih uređaja za korisnike i kompanije - od praktičnosti i mobilnosti tableta i 2-u-1 uređaja, preko laptopa do specijaliziranih uređaja za industriju.

Mnogi od novih uređaja su osjetljivi na dodir i donose napredak u brzini procesuiranja, dužini trajanja baterije i dizajna, bez obzira u kojem cjenovnom razredu se nalaze.

Windows 8.1 nudi niz noviteta i veću prilagođenost funkcionalnih poboljšanja.

Vezani članci