{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Objedinjavanje baze podataka za sve korisnike socijalnih prava u FBiH

F
30.9.2007. u 09:50
0
0
Objedinjavanje baze podataka za sve korisnike socijalnih prava u FBiH
0
Objedinjavanje baze podataka za sve korisnike socijalnih prava u FBiH
Zaključcima Vlade FBiH, Elektronski računski centar zdravstva i penzijskog osiguranja d.o.o. Sarajevo (ERC ZIPO) stavljen je u poziciju centralnog informatičkog servisa za uspostavu baze podataka u FBiH za sve osobe koje ostvaruju zakonska prava iz budžetskih sredstava.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Informacioni sistem bit će uspostavljen za potrebe boračke zaštite, neratnih invalida, civilnih žrtava rata, dječije zaštite i zapošljavanja, a radi uvida u sva novčana i socijalna prava građana Federacije BiH.

ERC ZIPO će nastaviti s održavanjem i razvojem već izgrađenih informacionih sistema centralizovanjem baze podataka za potrebe penzionog i invalidskog, te zdravstvenog osiguranja. S tim u vezi, svi nadležni obavezni su ERC ZIPO-u prenijeti postojeće baze podataka.

ERC ZIPO obevezan je nadležnim organima i ustanovama omogućiti nesmetan pristup bazi podataka.

Za realizaciju zaključaka Vlada FBiH zadužila je federalno Ministarstvo rada i socijalne politike, Ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, Ministarstvo zdravstva, federalni Zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje i federalni Zavod za zapošljavanje.

Tehnološki, stvaranje jedinstvene baze podataka relativno je jednostavan zadatak, a sredstva za te namjene minimalna su u poređenju s očekivanim efektima.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: