Očekuju se uskoro
4

Objavljeni detalji o Motorolinim mobitelima Moto G8 i G8 Power

D. B.
Motorola će uskoro predstaviti mobitele Moto G8 i G8 Power, a sada su se na internetu pojavili detalji o ovim uređajima.

Oba smartphonea imaju ekrane s rupicama za selfie kameru što je prvi put u Motorolinoj G seriji, a dobili su isti Qualcommov Snapdragon 665 procesor koji je Motorola koristila za prošlogodišnji model Moto G8 Plus.

Ono što je zajedničko za oba uređaja jesu rupice na ekranu, pozicije dugmadi, fizički senzor za otisak prsta, procesori i operativni sistem Android 1‚0, ali ima i nekih razlika. G8 ima bateriju od 4.000 mAh, dok G8 Power napaja baterija od 5.000 mAh.

Osim toga G8 Power ima ekran rezolucije 1.080p, a kod G8 je 720p. Ipak, sam ekran modela G8 sa 6,39 inča je nešto veći od 6,36-inčnog ekrana modela G8 Power koji će imati i nešto tanju donju ivicu.

Moto G8 bi mogao biti ponuđen s nešto širim spektrom specifikacija, odnosno s 2 ili 4 GB RAM-a te 32 i 64 GB interne memorije, dok će se Moto G8 Power moći kupiti samo kao verzija sa 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Zasad nije poznato da li će ovi mobiteli podržavati microSD karticu.

Uređaji će se također razlikovati po kamerama. Moto G8 Power će imati četiri stražnje kamere, glavnu od 16, široku od 8, makro od 2 MP, kao i senzor za dubinu od 8 MP. Standardni Moto G8 nema senzor za dubinu.

Na prednjoj strani G Powera je selfie kamera od 25 MP, dok G8 ima skromniju kameru od 8 MP.

Zvaničnog datuma predstavljanja ovih mobitela zasad nema, ali se vjeruje da će ugledati svjetlo dana na Mobile World Congressu za manje od mjesec dana.