Stiže 7. juna
34

Objavljene nove fotografije smartphonea BlackBerry Key2

Klix.ba
Novi BlackBerryjev smartphone Key2 će biti predstavljen ove sedmice, a prije toga su se na internetu pojavile njegove nove fotografije.

Kao što smo i navikli, poznati tipster s Twittera Evan Blass je objavio nove fotografije BlackBerryja Keys, a sudeći prema dosad objavljenim fotografijama, smartphone izgleda kao poboljšana verzija smartphonea KeyOne te sadrži kombinaciju crne i sive boje, manje rupica i senzora, a fizička tastatura se čini većom.

Upravo je tastatura najvažnija karakteristika ovog uređaja. Moderni BlackBerryjevi smartphonei dolaze s dodatnim sigurnosnim funkcijama koje su zaštitni znak ovog brenda, ali su u suštini "standarni" mobiteli s Androidom koji se ističu zahvaljujući brendu.

Key porodica je vratila u upotrebu BlackBerryjevu tradicionalnu tastaturu koja, ako ništa, nudi izbor na tržištu.

Kompanija TCL koja proizvodi smartphone odlučila se za dvije kamere na stražnjoj strani, a u donjem desnom dijelu tastature je dugme koje vjerovatno služi kao prečica.

Prethodni smartphone KeyOne je imao 4,5-inčni ekran i Snapdragon 625 procesor. Key2 će navodno zadržati 4,5-inčni ekran, ali će dobiti bolji Snapdragon 660 procesor.

BlackBerry Key2 će biti predstavljen 7. juna.

Vezani članci