Stiže 13. novembra
12

Objavljene nove fotografije Motorolinog sklopivog smartphonea

D. B.
(Foto: Klix.ba)
Ukoliko nestrpljivo očekujete novi Motorola RAZR smartphone sa sklopivim ekranom, trebate znati da će čekanju uskoro doći kraj.

Motorola će svoj novi smartphone predstaviti u ovog mjeseca, a pouzdani tipster s Twittera Evan Blass je objavio fotografije uređaja gotovo iz svakog ugla. Na prvi pogled se vidi da znatno nalikuje na klasični mobitel RAZR V3 iz 2004. godine.

Kada se uređaj rasklopi, korisniku će biti na raspolaganju veliki ekran, a kada se sklopi, tu je jedan manji ekran na prednjoj strani koji je vjerovatno osjetljiv na dodir, a tu je i primarna kamera.

Vidljivo je i dugme u donjem dijelu uređaja koje bi moglo sadržavati senzor za otisak prsta, a možda se radi i o "Home" dugmetu ili dugmetu koje se koristi za otvaranje/rasklapanje uređaja.

Mobielkopen je objavio slične fotografije sklopivog smartphonea koje prikazuju dodatni ekran na vanjskoj strani uređaja.

Ranije ove godien su se pojavile informacije da će RAZR imati Qualcommov osmojezgreni Snapdragon 710 procesor, 6,2-inčni OLED ekran te sekundarni ekran rezolucije 600x800 piksela. Njegove mogućnosti će biti limitirane, ali će moći prikazivati selfie fotografiju i notifikacije.

Uređaj će se rasklapati vertikalno, a koštat će oko 1.500 dolara. Predstavljanje je zakazano za 13. novembar.

Vezani članci