Stiže uskoro
1

Objavljene fotografije smartphonea OnePlus 6T, koštat će blizu 550 dolara

Klix.ba
Kompanija OnePlus ne krije da će uskoro predstaviti svoj novi smartphone OnePlus 6T, ali detalje o njemu dobro čuva u tajnosti. Ipak, pojavile su se fotografije uređaja koje otkrivaju njegov izgled.

Najviše pažnje kada je riječ o dizajnu privlači mali zub na ekranu. Prethodnik OnePlus 6 je imao zub koji je zauzimao trećinu gornjeg dijela ekrana, dok OnePlus 6T ima mnogo tanji zub koji se spušta s ivice i obuhvata samo prednju kameru.

Dizajn nije iznenađenje, jer je OnePlus 6T gotovo identičan smartphoneu kompanije Oppo predstavljenom u augustu. Oppo i OnePlus su dio iste kompanije, a OnePlus redovno "reciklira" Oppov dizajn, pri čemu se mijenjaju brend, softver i i specifikacije kako bi mobiteli bili privlačni kupcima izvan Kine, Indije i drugih zemalja koje su inače na meti kompanije Oppo.

Poznatih specifikacija nema mnogo, navodno će OnePlus 6T imati Snapdragon 845 procesor i 6 GB RAM-a, a nedostajat će mu utor za slušalice. Zbog toga će dobiti veću bateriju, a imat će i senzor za otisak prsta integrisan u ekran.

Smartphone bi trebao koristiti operativni sistem Android Pie. Očekuje se da će koštati blizu 550 dolara, a još uvijek nije poznato kada će tačno biti predstavljen. Vjeruje se da će se to dogoditi sredinom oktobra.