{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obama se odlučio naciji obraćati putem interneta

S
26.3.2009. u 16:34
0
1
Obama se odlučio naciji obraćati putem interneta
0
Obama se odlučio naciji obraćati putem interneta
Foto: AP
Američki predsjednik Barack Obama donio je odluku da se naciji obraća putem interneta jer smatra da tako može uštediti više vremena koje bi inače potrošio putujući iz mjesta u mjesto, javio je AP.
Barack Obama odlučio je da će odgovore na mnogobrojna pitanja novinara i ostale javnosti odsad dijelom objavljivati na internetu.

Američki predsjednik se na ovaj korak najviše odlučio zbog uštede vremena, a i zbog mogućnosti koje nude novi internet mediji.

'U svijetu novih internet medija, klasične press konferencije i gostovanja na televiziji postaju samo još jedan elemenat javnog oglašavanja i nisu nužni kao nekad. Danas, publika je podijeljena, tako da smatramo da je potrebno da se predsjednik naciji obraća i putem interneta', rekao je Morley Winograd, medijski stručanjak koji je dugo godina radio u Bijeloj kući.

Obama će se naciji obraćati putem oficijelne stranice Bijele kuće i YouTube servisa, ali će zadržati i stare običaje te će prisustvovati press konferencijama i gostovati na televiziji.

Prvi dan nakon što je predsjednik objavio da mu građani mogu postavljati pitanja na službenoj stranici Bijele kuće, ljudi su poslali 70.000 upita, dodaje AP.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: