Tehnologija
43

Novo na tržištu BiH: Lenovo PC tableti

Sve što želite od tableta! Ova kratka rečenica najbolje opisuje 7-inčni model Lenovo tableta - IdeaTab A3300 A7-30. Malen, kompaktan i zavidnih karakteristika, zadovoljit će i one najzahtjevnije korisnike, koji nemaju potrebe za ekranom većim od 7 inča.

Paket od 7-inča, sa četverojezgrenim 1,3 GHz MTK-8382 procesorom, dovoljno interne i radne memorije, uz mogućnost proširenja do 32 GB zahvaljujući mikro SD kartici, Android KitKat operativni sistem, 3G modul, senzor za svjetlost i dugotrajna baterija od čak 3500 mAh koja omogućava do 8 sati WiFi pretraživanja na jednom punjenju baterije, savršeno se uklapaju u cijenovni rang tableta do 300 KM.

Težinom od samo 269 g i debljinom od 8,9 mm, IdeaTab A3300 A7-30 je savršen za čitanje, slušanje muzike, gledanje videa ili surfanje na internetu u pokretu. Tako je lagan, da ga vjerojatno nećete primijetiti u Vašoj torbi kada ga ne koristite, što ga čini savršenim saputnikom.

Ne možemo a da ne spomenemo i trenutni hit na tržištu tableta, riječ je o Lenovo Yoga 2 PRO – tablet i projektor u jednom uređaju. 13 inčni media tablet koji se prilagođava Vama poput nijednog drugog. Možete ga koristiti na četiri načina – postolje, nagnuti, držeći, i obješeni. Dodatno, integrisani projektor i velike multimedijalne mogućnosti pružaju vam sjajan doživljaj kućnog kina. Njegova baterija traje do 15 sati* tako da možete biti u pokretu cijeli dan - i do duboko u noć - bez ponovnog punjenja.

Pouzdanost: Svi Lenovo sistemi moraju proći rigorozne testove pouzdanosti i izdržljivosti. Mnogi od Lenovo prenosnih računara i tableta, prođu čak osam vojnih testova za otpornost u ekstremnim toplim, hladnim, vlažnim ili prašnjavim uslovima.

Inače, Lenovo je jedan od najpoznatijih internacionalnih proizvođača računara, PC tableta, telefona i računarskih rješenja uošte, čija se trenutna vrijednost procjenjuje na nevjerovatnih 39 milijardi dolara, sa preko 50.000 zaposlenih i uredima u više od 160 zemalja.

Više o Lenovu potražite na stranici: www.lenovo.com.

*Trajanje baterije je procijenjeno maksimalno. Stvarno trajanje baterije ovisi o mnogim faktorima. Za više detalje testiranja, uputite se ovdje.