Kandidat Mi Mix 4
9

Novi Xiaomijev smartphone bi mogao bežičnim putem puniti druge uređaje

D. B.
Prvi smartphone s reverzibilnim bežičnim punjenjem bio je Huawei Mate 20 Pro iz prošle godine te je omogućavao korisnicima da pomoću smartphonea pune drugi uređaj koji podržava bežično punjenje. Samsung je tu mogućnost ponudio u svojoj novoj Galaxy S10 seriji, a sada se to očekuje kod kompanije Xiaomi.

Reference koje se odnose na reverzibilno bežično punjenje su otkrivene u MIUI korisničkom interfejsu te sugerišu da Xiaomi planira implementirati novu mogućnost u nadolazeći smartphone.

Reverzibilno bežično punjenje će navodno biti onemogućeno ukoliko punjenje ne počne u periodu od 90 sekundi, a slično rješenje imaju rivali kako bi se automatski onemogućilo reverzibilno punjenje s ciljem štednje baterije.

Smartphone Mi Mix 4 je vjerovatno kandidat za reverzibilno bežično punjenje, jer je Mi Mix obično Xiaomijev flagship za drugu polovinu godine.

Osim punjenja drugog smarphonea, ova tehnologija omogućava punjenje i drugih kompatibilnih uređaja poput slušalica i pametnih satova. Međutim, Mate 20 Pro sporo puni druge uređaje, ali postoji nada da će biti drugačije kada je u pitanju Xiaomi.