Panasonic
0

Novi VIERA Flat-panel televizori od 58 i 65 inča

Sarajevo-x.com
Kompanija Panasonic je u svoj velikoj seriji VIERA TV-a najavila nove full HD plasma modele velikog ekrana od 58 i 65 inča. Novi modeli se nalaze u V seriji kojoj je odato priznanje za izvrsne slike koje imaju visoku rezoluciju pokretnih slika, visok kontrast i bogatu reprodukciju boja.

Novi 58-inčni TX-P58V10 i 65-inčni TX-P65V10 pružaju moćno, autentično iskustvo velikog ekrana. Sa velikim ekranom koji gledaoce prosto uvlači u samu sliku, novi V10 modeli osiguravaju pravu zabavu od kuće I mogu parirati najnaprednijim kinima današnjice. Optimalna udaljenost gledanja za Full HD plasma TV je oko dva puta veća od same visine ekrana. Na toj razdaljini 65-inčni model ugao gledanja je 48 stepeni, praktično isti kao i ugao od 45 do 50 stepeni na vrhunskim sjedištima u kinu. U isto vrijeme, to je također optimalna pozicija gledanja za kućna kina preporučena od strane Dolby Laboratories, Inc. koja uvodi gledaoce ravno u samu scenu. Dva nova VIERA modela su idealna za one koji traže istinski moćno iskustvo prilikom gledanja filma.

Reprodukcija boje prilikom gledanja iz ugla

Kod ekrana od 58 inča i kod većih ekrana, reprodukcija boje prilikom gledanja TV-a iz ugla postaje kritična. To je zbog toga što gledalac, čak i ako zauzima centralnu poziciju ispred ekrana, vidi sliku na rubovima ekrana iz relativno dubokog ugla. Plasma TV velikodušno nudi široki ugao gledanja boje, tako da su slike zapanjujuće lijepe čak i u uglovima velikog ekrana. VIERA-ina trenutačna izvedbena performansa na sva četiri ugla ekrana čini da to bude vrhunski izbor posebno za porodice koje žele da uživaju u živahnim, jarko obojenim slikama na velikom ekranu

Jednoobrazno jako osvjetljenje na cijelom ekranu

V10 Serija također pruža izuzetan dinamički kontrast od vise od 2,000,000:1 zahvaljujući pojačanom svjetlu koje je postignuto uz pomoć NeoPDP tehnologije i usavršenog Panasonic Real Black Drive System/sistem dobijanja čiste crne boje (pre-discharge system). Uz ta poboljšanja novi modeli pružaju osjećaj “beskonačno crne boje” koja uvlači gledaoce ravno u sliku.

Plasma je "samoosvijetljeni panel" na kojem je svaki piksel osvijetljen. Svijetlo sa svakog piksela, bilo da je u centru ekrana, ili na rubu je regulirano tako da je svjetlo jednoobrazno na cijelom ekranu. Također, široki ugao gledanja znači da se ekran ne zatamnjuje na ivicama. Čak i na 58-inčnim ili većim VIERA plasma televizorima gledalac izuzetno uživa u vrlo detaljnim tamnim scenama u filmu, zahvaljujući jednako svijetlim slikama iz jednog ugla u drugi, ili od jedne ivice do druge.

Poboljšana rezolucija pokretnih slika

Što je veći ekran to se slike brže kreću po njemu. Naprimjer, predmet koji se kreće 2 inča na 42-inčnom ekranu, kretaće se 3 inča na 65-inčnom ekranu. Budući da fizička distanca za slike koje se kreću preko ekrana postaje veća, stoga je mogućnost da se pokretne slike brže i žustrije okupe kritičnija za televizore sa velikim ekranima.

Serija V10 usvaja Panasonic 600Hz Sub-field Drive sa Pro inteligentnim kreiranjem kadrova/Intelligent Frame Creation Pro, koji pomaže da se postigne 1.080-linija rezolucije pokretnih slika *1. Čak i predmeti koji se jako brzo kreću su jasni i oštri. Korisnik zaista uživa u zapanjujućem iskustvu gledanja televizora sa velikim ekranom, posebno prilikom ultra-dinamičnih akcija i sportskih scena poput utrka motorima, Ili automobilskih trka gdje se slike često pojavljuju.

Emocijama bogate boje

Boje su vrlo važan element u filmovima. Funkcija Digital Cinema Color koja je ekskluzivno ponuđena u V seriji pokriva 120% HDTV kolorita. To je gotovo jednako gami boja koja je prisutna u filmovima koji se prikazuju u najtipičnijim kinima. Osim toga, serija V koristi THX certificirane displeje, tako da su slike koje oni prikazuju vrlo blizu slika koje je jedan filmski stvaralac namijenio da pokaže gledaocu.

To je još jedan od razloga zašto serija V omogućuje svojim korisnicama da kod kuće uživaju u filmskom iskustvu kao da su u dobrom kinu.

VIERA Image Viewer/preglednik slika je dodan na sve modele iz 2009 godine. Jednostavnim umetanjem SD kartice u slot na TV VIERA, korisnici mogu pregledati video snimke i slike napravljene u različitim formatima sa LUMIX kamerom, ili kompatibilnim kamkorderom. Naprimjer, možete zabilježiti video snimke zavojitih Alpi, Stonehenge-a, ili nekih drugih lijepih pejzaža i koristiti VIERA Image Viewer da bi pogledali snimke na V10 modelima koji imaju ekrane od 58 inča i 65 inča. Ogroman ekran, široki ugao gledanja i autentične slike vas preplavljuju, čineći da se osjećate kao da ste tamo u toj prirodnoj ljepoti. Da bi stvar bila još zabavnija korisnici mogu dodati muziku u pozadini, ili neke efekte prilikom pregledavanja fotografija.

Panasonic je svoje modele sa ekranom od 58 I 65 inča opremio ekološkim funkcijama, zbog toga što je kompanija predana zaštiti okoliša.

Sa bezolovnim i 100.000 sati dugotrajnim plasma panelima, Panasonic i dalje stvara proizvode koji se zauzimaju za performanse u skladu sa okolišom. Modeli sa velikim ekranima od 58 I 65 inča u sebi imaju ugrađene funkcije koje su dobre po okoliš.

Eco mode/Eko način rada, naprimjer, reducira potrošnju struje automatskim prilagođavanjem na osvjetljenje ekrana u zavisnosti od ambijentalnog svjetla u sobi i drugih uslova pod kojima se gledanje odvija.