Stiže u augustu
10

Novi render Galaxyja Note 8 pokazao njegov veliki ekran

Klix.ba
Na Twitteru se pojavio render koji otkriva izgled velikog ekrana nadolazećeg Samsungovog smartphonea Galaxy Notea 8.

Galaxy Note 8 će biti jedan od najvećih rivala nadolazećem Appleovom iPhoneu ove godine, interesovanje javnosti je veliko, a sada se pojavio i novi render koji otkriva prednju stranu, odnosno veliki ekran novog smartphonea.

Ekran novog uređaja će očigledno biti veći od onog koji posjeduje Galaxy S8 iako mu je veoma sličan izgledom. Ekran se prostire gotovo cijelom površinom prednje strane uređaja. Home dugme nije vidljivo, a čini se da su glasine o 6,3-inčnom edge-to-edge ekranu tačne. Prema tome je ekran Notea za 0,1 inč veći od onog koji posjeduje Galaxy S8 Plus.

Spekuliše se i da će Apple predstaviti uređaj s većim ekranom, jer korisnici smartphonea počinju prihvatati uređaje s većiim ekranima.

Očekuje se da će Note 8 imati dvije moćne stražnje kamere, Snapdragon 835 procesor, 6 GB RAM-a i bateriju od 3.300 mAh. Čini se da će senzor za otisak prsta ponovo biti pored kamere, što su mnogi smatrali manom.

Cijena Notea 8 bi mogla biti veća od 1.000 dolara, što je moguće i za njegovog rivala iPhone 8. Samsungov smartphone se očekuje u augustu, mjesec dana prije Appleovog.