{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi Microsoftov operativni sistem Windows Vista od sutra i u BiH

F
31.1.2007. u 15:02
0
0
Novi Microsoftov operativni sistem Windows Vista od sutra i u BiH
0
Novi Microsoftov operativni sistem Windows Vista od sutra i u BiH
Microsoft BiH danas je u Sarajevu predstavio novi kompjuterski operativni sistem Windows Vista, 2007 Office Sistem i Excange server, koji će od 1. februara biti dostupni korisnicima računara i u BiH.
Novosti koje donose novi proizvodi , kako je istaknula tokom prezentacije direktorica Microsofta BiH Lejla Zukić-Krivdić, sadržavaju niz značajnih karakteristika, kao što su zaštita podataka i privatnosti, on-line sigurnost djece, povećana interoperabilnost, odnosno sposobnost informacijskih sistema i dostupnost tehnologije osobama s raznim zdravstvenim poteškoćama.

Osim toga, novi sistem nudi razvijenije interfejs-veze i pouzdaniji je za rad. Proizvod je jučer lansiran u Tokiju, New Yorku i u Evropi, a osnivač Microsofta Bill Gates predstavio ga je kao "ključ današnje kompjuterske ere" i uporedio ga s prethodnim sistemom Windows 95, za koji je rekao da je, isto tako, "bio ključ ere koja se završila".

Lokalizirana verzija proizvoda Windovs Vista za BiH, kako je najavljeno, može se očekivati do kraja godine.

Za današnju prezentaciju novog kompjuterskog sistema izrađen je i prvi bh. gadget "posao na dohvat ruke", mini aplikacija koja se nalazi u novoj radnoj površini u Windovs Visti, a koji će korisnicima računara omogućiti pregled trenutno objavljanih radnih mjesta, bez otvaranja web browsera, tako što će im ponuda poslova uvijek stajati na desktopu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: