Za ljubitelje aviona
77

Novi Microsoft simulator raspolaže sa svim aerodromima na svijetu

DP
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Video najava kompanije Asobo kaže da se u igri nalazi 37.000 aerodroma. Ovaj broj nadmašio je sva prošla izdanja, uključujući i franšizu iz 2006. godine u kojoj se nalazi 24.000 aerodroma.

Igra je predstavljena na sajmu elektronske zabave E3 prošle godine, a realistično iskustvo letenja avionom podiglo je očekivanja ljubitelja letenja.

Simulator je proizvod kompanije Asobo Studio, a Xbox Game Studios je službeni izdavač. Bit će dostupan vlasnicima Windows operativnog sistema i Xbox konzola, piše Give Me Sport.

Oko 80 najpoznatijih aerodroma na svijetu razlikuju se među hiljadama destinacija. Dizajner Sven Mestas kaže da su u izradi simulatora korišteni podaci sa satelitskih fotografija Bing Maps kako bi igra bila autentična i realistična.

Tehnologija Microsoft Azure omogućila je prikazivanje objekata iz stvarnog života kao što su teren, drveće, zgrade, trava i voda.

"Za postizanje vrhunskog nivoa realističnosti bio je nužan novi pristup. Zato smo odlučili prikazati aerodrome uz pomoć pravih satelitskih snimki", kaže Mestas i dodaje da tehnika podrazumijeva ručno uređivanje aerodroma. Svakom se objektu posvećuje puno pažnje kako bi izgledao kao u stvarnosti.

"Definirali smo konačnu listu poznatih aerodroma i prikazali ih tako da pružaju novi nivo realističnosti pri letu. Napravili smo autentične zgrade i rekvizite koji se zaista koriste na stazama. Posebna pažnja posvećena je pejzažima kako bi aerodrom bio smješten u svom pravom okruženju, navodi Mestas.

Još uvijek nije poznat tačan datum izdavanja igre, a očekuje se da bude objavljena u drugoj polovini godine.