Razočarenje za dame
551

Novi iPhone 8 neće biti dostupan u zlatno-roze boji

Klix.ba
Foto: IBTimes UK
Foto: IBTimes UK
Apple još nije potvrdio da li novi iPhone 8 izlazi na tržište u septembru ove godine, ali internetom proteklih mjeseci kruže brojne glasine o specifikacijama novog mobitela. Tako se pojavila i nova informacija koja bi mogla rastužiti brojne dame, a to je kako iPhone 8 neće biti dostupan u zlatno-roze boji.

Naime, sigurno je kako će novi Appleov telefon biti dostupan u crnoj, zlatnoj i srebrenoj boji. Prema nekim glasinama, iPhone 8 bi mogao biti dostupan i u bakreno-roze boji. Podsjećamo, Apple je prvi put u roze i zlatno-roze boji proizveo iPhone 6s i 6s Plus s ekranima koji prepoznaju jačinu dodira.

Pored boje, dosad je poznato kako će iPhone 8 imati ekran koji će se protezati duž cijelog kućišta. Veličina mobitela bi trebala biti između veličine modela iPhone 7 i iPhone 7 Plus. Kamera s blicem više neće biti postavljena vodoravno na poleđini mobitela, već okomito.

Informacije o otključavanju iPhonea 8 uz skener za prepoznavanje lica te pozicija senzora za otisak prsta još nisu poznate korisnicima. Novi iPhone će biti jedini Appleov mobitel koji će podržavati bežično punjenje, a očekuje se i kako će biti dosta skuplji od njegovih prethodnika.

Podsjećamo, lansiranjem iPhonea 8, vodeća američka tehnološka kompanija proslavit će deset godina od lansiranja prvog iPhonea.