Stiže u septembru
146

Novi iPhone 8 će imati 3D lasere na kameri za precizniji autofokus i AR aplikacije

Klix.ba
Ilustracija
Ilustracija
Nakon što su u javnost procurile informacije kako će nadolazeći iPhone 8 imati 3D senzore za skeniranje lica umjesto skenera za otisak prsta, pojavile su se glasine kako će novi Appleov ljubimac imati i 3D lasere na zadnjoj kameri.

Uz 3D lasere korisnici iPhonea 8 moći će preciznije koristiti autofokus te će im biti olakšano korištenje takozvanih AR aplikacija i igrica. Prema pisanju stranih medija, Apple želi osigurati da iPhone 8 bude kompatibilan sa svim savremenim i modernim funkcijama kao što su virtualna stvarnost, tehnologija povećane ili proširene stvarnosti te 3D skeniranja lica.

Kamere pametnih telefona znatno su napredovale u posljednje vrijeme pa tako sada imamo i nekoliko različitih sistema autofokusa. Jedan od najpouzdanijih je laserski fokus, a Apple će ga navodno učiniti još i trodimenzionalnim. 3D laseri na kameri učinit će autofokus iPhonea 8 izuzetno brzim i preciznim. Ovi laseri ne bi bili instalirani na prednjoj kameri iPhonea 8, već samo na zadnjoj.

Prema glasinama, iPhone 8 će biti jedini Appleov mobitel ove godine koji će podržavati bežično punjenje, a očekuje se i kako će biti dosta skuplji od njegovih prethodnika.

Iz Applea još nisu zvanično saopćili specifikacije iPhonea 8 koji na tržišta stiže u septembru, mjesec dana nakon predstavljanja njegovog rivala Samsunga Galaxy 8.

Vezani članci