|

Novi iPad Pro dobio prvu Logitech tastaturu

Novi iPad Pro dobio prvu Logitech tastaturu
5
Klix.ba
2.4.2019. u 13:24
1
komentara
5

dijeljenja
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
Kompanija Logitech je predstavila svoju prvu tastaturu namijenjenu najnovijem iPadu Pro.
Radi se o tastaturi nazvanoj Slim Folio Pro koja je alternativa tastaturi Smart Keyboard Folio koju je Apple predstavio uz svoj novi tablet prošle godine.

Logitechov model ima red specijalnih dugmadi koja predstavljaju iOS kratice, kao i mjesto za ostavljanje druge generacije Apple Pencil olovke koja se pripaja magnetski i potom puni.

Za razliku od Appleove tastature, Slim Folio Pro se spaja s iPadom Pro putem Bluetootha, a ne Smart Connectora. To znači da će korisnici morati puniti tastaturu odvojeno, ali će biti moguće i direktno punjenje putem tableta pomoću USB-C kabla. Također, Logitech tvrd da bi jedno punjenje tastature trebalo biti dovoljno za tromjesečno korištenje pod pretpostavkom da se koristi dva sata dnevno.

Logitechova tastatura ima i red dugmadi za iOS kratice kao što su podešavanje svjetline ekrana, zvuka, pokretanje medijskog sadržaja i slično. Tastatura se automatski uključuje i spaja s Ipadom kada je postavite u mod za tipkanje, a može se i presaviti ako namjeravate crtati.

Slim Folio Pro tastatura je dostupna u dvije veličine za dva aktuelna modela iPada Pro. Manja je namijenjena 11-inčnom iPadu i košta 119,99 dolara, a veća 12,9-inčnom iPadu te košta 129,99 dolara.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...