Tehnologija
9

Novi detalji: Render novog iPhonea 7 otkriva mogući izgled Appleovog uređaja

Klix.ba
U svijetu tehnologije u posljednje vrijeme nema traženijih vijesti od onih koji se tiču budućeg izgleda i specifikacija Appleovog iPhonea 7.

Geert Van Uffelen iz Holendije je preko popularnog YouTube kanala Unbox Therapy objavio svoj uradak koji se sastoji od rendera dva prateća uređaja sedmog izdanja Appleovog smartfona. Riječ je o klasičnom iPhoneu 7 i njegovom malo boljem pratiocu, iPhoneu 7 Plus.

Uzevši u obzir sve dostupne informacije i sve glasine, Van Uffelen je keirao visokokvalitetne grafičke rendere koji pouzdano prikazuju mogući izgled budućeg telefona američke kompanije.

Prva razlika između standardnog iPhonea i njegovog kvalitetnijeg brata jeste da će Plus najvjerovatnije imati kameru sa dvostrukim objektivom, uključujući vjerovatnoću za postojanje optičkog zooma.

Također, ponovo je potvrđeno odsustvo utora za slušalice, a umjesto njega na dnu smartfona bit će plasirani stereo zvučnici. Renderi prikazuju i postojanje konektora koji omogućava bežičnu povezanost sa uređajima kao što je tastatura.

Vezani članci